ARINK142 - Cheque mate

Een broodjeaapverhaal (internet), vrijdag 26 oktober 2001

Cheque mate
De Australische politie heeft vergeefs geprobeerd een bedrijf aan te klagen wegens oplichting vanwege het volgende trucje:
Een Australisch bedrijf plaatst een advertentie in een krant waarin ze geïmporteerde harde porno video's aanbieden. Aangezien de prijzen meer dan redelijk waren, plaatsen veel mensen een bestelling. Na betaling wachten zij weken op de bestelde banden, die niet lijken te komen.
Na een paar weken ontvangen klanten een brief van het bedrijf. Hierin meldt het bedrijf dat het gezien de Australische wetgeving niet is toegestaan de videobanden toe te sturen. Het bedrijf was daar pas kort daarvoor achtergekomen, schreven zij aan de mensen die een bestelling hadden geplaatst.
Het bedrijf verontschuldigt zich in de brief voor het ongemak. Vanzelfsprekend krijgt iedereen die geld heeft overgemaakt zijn geld terug. Bijgesloten bij de brief vinden klanten een cheque, die bij bank of postkantoor getoond kan worden, waarna klanten hun geld terugkrijgen.
Door de naam van het bedrijf hebben echter maar weinig mensen dat ook daadwerkelijk gedaan. De naam van het bedrijf luidt:
'The Anal Sex and Fetish Perversion Company'.

Beschrijving

Een bedrijf licht mensen op met de truc dat voor bestelde en betaalde pornovideo's niet geleverd kunnen worden de mensen een cheque voor terugbetaling krijgen. De veelzeggend seksueel getinte naam van het bedrijf weerhoudt mensen de cheque bij de bank te innen.

Overgenomen op 26 oktober 2001
Commentaar Arink: "Het verhaal komt voor in de film 'Lock, stock and two barrels', waarin de hoofdpersoon aan een vriend vertelt hoe hij denkt snel rijk te kunnen worden."

Australisch    Australisch