Een sage (mondeling), maandag 19 september 1977

Hoofdtekst

Myn húshâldster (fan Twizelerheide) fortelde: Us heit hie ris op in joun nei syn skoansoan ta west to foet. Yn 'e nacht kaem er werom. Doe kaem him in greate grouwe swarte houn op side. Dy krong tsjin him oan en woe him hyltyd nei de Swadde ta triuwe. Mar hy koe 't net oprêdde, heit wie sterk. In hiel lang ein is dy houn by him bleaun. Op 't lêst, doe't heit omtrint thús wie, wie it beest fuort. Dat hat in pleachbeest west.

Onderwerp

SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).    SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Beschrijving

Een man wordt 's nachts plotseling opgeschrikt door een grote zwarte hond die hem in een bepaalde richting probeert te drijven. Het dier blijft de man hinderlijk op de hielen zitten maar is op het laatst plotseling verdwenen. Het was een plaagbeest.

Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Swadde    Swadde