Een mop (mondeling), 99-99-99 99-99-99 (foutieve datum)

Hoofdtekst

Alle Fok hie in dochter Fokje. Dy hie op in joun in feint. Mar dy feint wie har fiersto fatsoenlik, dy woe neat mei har útheve. Hja sei tsjin 'e jonge: "Nou sil 'k dy hwat opjaen. Hwat forskeel is der tusken in oaljefant, in mich en in âld wiif?" De jonge koe 't net riede, hy joech it oer.
Doe sei Fokje: "In mich kin wol op in oaljefant, mar in oaljefant net op in mich."
Doe sei dy jonge: "Mar dat âld wiif - "
Doe sei se: "Dêr kinstû wol op. Dû mast mar rekkenje datst fannacht by 't âld wiif sitten hast." (de jonge is net wer kaem)

Beschrijving

Een meisje heeft een vriendje dat naar mening veel te fatsoenlijk is. Ze geeft de jongen een raadsel op: wat is het verschil tussen een olifant, een mug en een oud wijf? De jongen moet het antwoord schuldig blijven, maar het meisje zegt: 'De mug kan wel op de olifant, maar de olifant niet op de mug'. Als de jongen vraagt naar het oude wijf, zegt het meisje dat hij daar wel op kan. Hij moet er maar op rekenen dat hij vannacht bij het oude wijf zal zitten. De jongen is niet meer teruggekomen.

Alle Fok    Alle Fok

Fokje    Fokje