Een mop (mondeling), zondag 14 oktober 1979

Hoofdtekst

Imke de Jong wie tige bikend yn Fryslân. Dêr praetten heit en dy faek oer. Net ien dy't him fêsthâlde koe. Siet er yn 'e gefangenis dan hie er de doar samar iepen. Dêr wie net in slot tsjin him bistand.
Op in kear soenen de plysjes him ophelje. Se koenen Imke net. Se sieten yn in wein en Imke hâldde har oan en frege of er mei ride mocht. Dat koe en Imke stapte yn. Doe fortelden dy plysjes him dat se achter Imke de Jong oansieten. Dy hie in strafber feit útrjochte. Imke ried in hiel ein mei. Doe't se by de Langewyk kamen tusken Rottefalle en Harkema sei Imke, dat hy der even út moest. Doe't hy der út wie, sprong er oer de Lange Wyk hinne en sei: "Hearen, it wie Imke de Jong, dy't mei jimme riden hat."

Onderwerp

VDK 1525Z* 19 - Japik Ingberts rijdt vermomd mee met zijn achtervolgers    VDK 1525Z* 19 - Japik Ingberts rijdt vermomd mee met zijn achtervolgers

Beschrijving

De beruchte tovenaar Imke de Jong weet zich altijd moeiteloos uit gevangenissen te bevrijden. Als Imke op een keer staat te liften, wordt hij meegenomen door een stel agenten. De agenten vertrouwen de passagier toe dat ze op zoek zijn naar de beruchte Imke de Jong die een strafbaar feit zou hebben begaan. Als Imke even later uitstapt, springt hij over een groot water, roepend 'Heren, Imke de Jong is zojuist met jullie meegereden!'.

14 oktober 1979
Japik Ingberts rijdt vermomd mee met zijn achtervolgers en VDK 1525Z* 13 Japik Ingberts spring over een brede vaart en SINSAG 0672 Zauberer geht durchs Schlüsselloch (geschlossene Türen); Türen öffnen sich, wenn er seine Mütze dagegen wirft.

Imke de Jong    Imke de Jong

Imke    Imke