Een sage (mondeling), vrijdag 15 mei 1970

Hoofdtekst

Ienkear haw ik in pleachbeest sjoen. Ik hie op in snein-to-joun nei Antsje ta west, wy hienen doe noch forkearing. Hja wenne dêr't nou Paulusma wennet. By Thys Jansma sloech ik in sydpaedtsje yn. Doe roan der in great swart beest foar my lâns mei gleone egen. 't Like wol in houn, mar 't wie sa great as in keal. 't Sei: piip-piip-piip. 't Gong lyk foar my lâns.

Onderwerp

SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).    SINSAG 0256 - Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Beschrijving

Een man ziet plotseling een groot zwart beest met gloeiende ogen lopen. Het dier lijkt op een hond, maar het is zo groot als een kalf en maakt een piepend geluid. Het is een plaagbeest.

Plagegeist (in Tiergestalt) erschreckt späten Wanderer (und begleitet ihn).

Antsje    Antsje