Een sage (mondeling), donderdag 10 juni 1971

Hoofdtekst

Der hat hjirwei in manspersoan nei Wopke ta west om in drankje. Wopke joech it him, mar sei: "Tink der om, dat se dy de drank ûnderweis net ûntstelle. Pas der goed op."
De man die de flesse mei 't drankje yn 'e binnenbûse en seach der ûnderweis net wer nei om. Hy tocht, dat it dêr wol feilich wêze soe.
Mar doe't er thúskom, wie 't fleske leech.
Hy werom nei Kûkherne.
"'k Ha 't dy al sein," sei Wopke, "dû hiest better om 't drankje tinke matten." Hy krige wer ien en dêr kom er feilich mei thús.

TM 3106 - Het drankje van de duivelbanner    TM 3106 - Het drankje van de duivelbanner

Beschrijving

Een man ging eens naar Wopke om een drankje. Wopke waarschuwde de man dat hij het drankje op de terugweg niet zou laten stelen. De man stak het flesje in zijn binnenzak en dacht er verder niet meer aan. Toen hij thuiskwam, was het flesje leeg. Hij ging terug naar Wopke en kreeg een nieuw drankje mee. Nu kwam hij er veilig mee thuis.

Het drankje van de duivelbanner

Wopke    Wopke