Een sage (mondeling), donderdag 24 juni 1971

Hoofdtekst

Hindrik Holthuis en Rindert Alma, doe't dat noch feinten wienen, woenen se de lju ris bang meitsje. Mar sy wisten neat fan elkoar ôf; 't wie allegear tafal.
Hindrik die in lekken om en Rindert die ek in wyt lekken om.
Fan 't Bouwekleaster rint der in paed skean de lânnen troch nei Readskuorre. Dêr wie in houtsje, dêr moesten de minsken oer. Hindrik wie der 't earst. Hy gong oan 'e kant fan 't houtsje stean mei 't lekken om. Fan 'e oare kant kom Rindert, dy't fan neat wiste, ek mei in lekken om.
Doe't Hindrik deselde yn 't wite lekken seach, roan er 't houtsje oer en kom op Rindert ta en sei: "Astû de duvel biste, dan bin ik syn moer."
Rindert woarde deabinaud en naeide út, sa hurd er koe.

Onderwerp

VDK 1676F* - Spookspelen: Het spook op de vonder    VDK 1676F* - Spookspelen: Het spook op de vonder

Beschrijving

Twee knechten besloten apart van elkaar de mensen eens aan het schrikken maken. Ze verkleedden zich in witte lakens en wilden toevallig ook nog bij hetzelfde bruggetje gaan staan. De tweede die aankwam zei tegen de eerste, die er stond: "Als jij de duivel bent, dan ben ik z'n moeder." De ander rende toen geschrokken hard weg.

Spookspelen: Het spook op de vonder

Hindrik Holthuis    Hindrik Holthuis