Een sage (mondeling), woensdag 07 juli 1971

Hoofdtekst

Alde Bartele Vries fan 'e Hamster Pein koe soldaetsjes ta de hurddobbe út komme litte. Dan bigongen se moai to marsjearen troch de keamer hinne.
Hy liet de hynders yn 'e stâl dânsje. Ik wie sa'n jonge, doe't er dat die.
Op 't Bomkleaster leit er op 't hôf. Hy hat in glês yn 'e kiste. Dat hie doe noch net in minske. Hy leit mei 't gesicht nei de plaets ta, dat er mei de opstanding fuort syn lân wer sjen kin.

Onderwerp

SINSAG 0693 - Zauberer lässt Soldaten (Zwerge) unter dem Kamin hervor kommen.    SINSAG 0693 - Zauberer lässt Soldaten (Zwerge) unter dem Kamin hervor kommen.

Beschrijving

Een man kon soldaatjes uit de haardkuil toveren. Die liet hij dan door de kamer heen marcheren. Ook kon hij de paarden in de stal laten dansen. In zijn doodskist had hij een ruitje. Dat had toen nog niemand. Hij ligt met het gezicht naar zijn boerderij begraven, zodat hij met de opstanding zijn land weer kan zien.

Zauberer lässt Soldaten (Zwerge) unter dem Kamin hervor kommen.

Bartele Vries    Bartele Vries