Een sage (mondeling), woensdag 06 oktober 1971

Hoofdtekst

Ik en Kij wienen us op in joun nei Jehannes en Tryn ta to praten. Doe't wy wer nei hûs ta gongen roan der ús hyltyd in kat foar de fuotten. Wy koenen it beest net kwyt wurde. Hy bleau by ús oan hûs ta. Ik joech him wolris in skop, mar 't holp neat, hy wie der hyltyd wer.
Thús hat Kij him opsluten, hwant it koe ris in kat wêze fan de iene of oar dy't der de oare deis om socht.
Mar de oare moarns wie de kat fuort. En hy koe nergens troch! Alles siet potticht. Like dat net nuver? Dat hat in tsjoenster west, neat oars.

Beschrijving

Een echtpaar werd eens achtervolgd door een kat. In huis sloot de vrouw het dier op. Maar de volgende ochtend was de kat verdwenen.

Andere Erlebnisse; unbeschreibbare Spukerscheinungen.

Kij    Kij