Een broodjeaapverhaal (tijdschriftartikel), woensdag 29 mei 2002

Hoofdtekst

Een ander hardnekkig verhaal is de waarschuwing van veel barhangers tegen de zogenaamd 'dodelijke combinatie' van Baileys en tonic. Als je een tonicje na je Baileys drinkt, vormt zich een keihard blok in je maag, waardoor je zo dood van je kruk af lazert. Echt waar! Van Ginneken geloofde het niet zo en schonk zichzelf in het programma Kopspijkers van Jack Spijkerman eens een lekkere mix in. Hij dronk het op en het smaakte nog ook. Verbazing alom bij het publiek en de kijkers thuis. "Media-aandacht werkt vaak averechts, maar in dit geval was het onontkoombaar," aldus de psycholoog. De fabel was zo hardnekkig, dat mensen die zelf de mix maakten en de combinatie niet hard zagen worden, zeiden dat ze het waarschijnlijk 'verkeerd hadden gemixt.'
(Bea Kalter: 'Broodje Aap populair op het net, echt waar', in: H@vana 8 (29 mei 2002) 33, p.9.)

BRUN 04030 - The Death of Little Mikey    BRUN 04030 - The Death of Little Mikey