Een mop (brief), 1881 - 1900

Hoofdtekst

Pastoor hoort van iemand die dieren kan leeren spreken, zendt den koster met zijn hond er heen. Kost natuurlijk veel geld. Koster steekt het geld (ƒ25,-) in den zak en gooit den hond te water. Na een poos moet hij gaan zien of de hond al spreken kan. Maakt al goede vorderingen, maar het kost nog ƒ50,-. Eindelijk wil de pastoor de hond weer thuis hebben. Maar de koster komt alleen terug. Was hij dan nog niet volleerd? "Ja, maar al te knap, want hij vroeg me op de terugweg: 'Zeg, hoe is het? Slaapt de pastoor nog altijd bij Mientje?' Toen wierd ik zoo kwaad, dat ik hem over den leuning van de brug heb gegooid." "Goed zoo," zei de pastoor, en hij klopte hem op den schouder, hij zou anders alles hebben uitgebracht.

AT 1750A - Sending a Dog to be Educated    AT 1750A - Sending a Dog to be Educated

ATU 1750A    ATU 1750A

Beschrijving

Een pastoor wil zijn hond het spreken leren en de koster maakt daar gebruik van om wat geld te verdienen. Als hij tenslotte met de hond moet komen, zegt hij die in het water te hebben gegooid, toen de hond hem vroeg of de pastoor nog steeds bij Mientje slaapt.De pastoor geeft hem een schouderklopje.

Collectie Boekenoogen (archief Meertens Instituut)

eind 19e eeuw