DVTEX489 - 'ENGELENLACH' ANGSTPSYCHOSE GENTSE STUDENTEN 'Engelenlach' zorgt voor kleine angstpsychose

Een broodjeaapverhaal (internet), december 2002

'ENGELENLACH' ANGSTPSYCHOSE GENTSE STUDENTEN
'Engelenlach' zorgt voor kleine angstpsychose.
De zogenaamde Engelenlach betekent dat een aanvaller de mondhoeken van zijn slachtoffer opensnijdt. Onder (vooral vrouwelijke) studenten in Gent wordt dit gruwelijk verhaal als een lopend vuurtje verspreid. Nu is echter aan het licht gekomen dat het verhaal helemaal geen steek houdt.
Het verhaal gaat vlot over de tongen, maar ook de politie van Gent kreeg het valse verhaal over een zogenaamde engelenlach te horen van bezorgde jonge vrouwen en studentes. 's Nachts op straat zouden allochtonen jonge vrouwen tegenhouden en hen voor de keuze stellen: massaverkrachting of een engelenlach. Wanneer men dan onwetend voor het laatste kiest, zouden de belagers met een mes de mondhoeken opensnijden.
De politie van Gent laat echter weten dat dit verhaal louter het resultaat is van iemands gruwelijke fantasie. Bij de politiediensten zijn geen klachten of aangiften over een zogenaamde Engelenlach bekend en een navraag bij de verschillende spoedopnamediensten leverde ook geen resultaten in die zin op. Volgens de krant De Morgen ontstond deze nieuwe 'urban legend' eerder al in Wallonië, waarna ze zou zijn overgekomen naar Gent en daar verspreid geraakte.
Als je iets meer weer over deze verhalen of personen kennen die deze geruchten verspreiden, kan je contact opnemen met hoofdinspecteur Raes van de Unit Zeden van de lokale recherche van Gent op het nummer (09)266 62 20.
Auteur: Pieter De Groote
Meer lezen over dit of aanverwante onderwerpen?
Klik hier voor de grootste keuze aan studentenabonnementen tegen de beste prijs!
Reacties op dit artikel
Gepost door Pieter De Groote (11/12/2002 17:39:22)
dit is typisch voor urban legends.Iedereen heeft het wel horen vertellen van iemand die zegt dat het echt, echt waar gebeurd is. Neem eens een kijkje op www.broodjeaap.nl en laat je overtuigen dat het niet waar is. Echt.
Gepost door Vra Mrens (5/12/2002 18:59:09)
ik vind het wel vreemd hoor. de politie zegt dat dit alleen maar een urband legend is. maar hoe komt het dan dat ik ook al zulke verhalen gehoord heb van mensen dicht in mijn omgeving. de moeder van iemand die ik ken, werkt in een ziekenhuis in brussel en zij heeft al zulke gevallen zien binnenkomen. een meisje die vroeger op mijn middelbare school zat heeft het op de metro meegemaakt. ook in kinepolis brussel hebben vreemdelingen dit gedaan met een joodse jongen (dus niet enkel meisjes). mis...
Klik hier om te reageren op dit artikel
Adverteren - Partners - Privacy - Copyrights - Contact
[Developed by Van Assche Computing]

TM 6053 - De engelenlach    TM 6053 - De engelenlach

Beschrijving

In Gent gaat een urban legend dat studentes 's nachts van een groep allochtone jongens de keuze krijgen tussen groepsverkrachting of de engelenlach: in het laatste geval wordt de mond van oor tot oor met een mes opengesneden.

Zie onder Beeld voor begeleidende foto.
De engelenlach