Een sage (almanak), donderdag 04 januari 1973

Hoofdtekst

Reade Kees en Gjert woenen ris ien bangmeitsje. Dyselde moest by de tsjerke yn Drachtster Kompenije lâns. Doe gongen se boppe op elkoar tsjin 'e muorre fan 'e tsjerke oan stean mei in wyt lekken om har hinne.
Doe't dyselde dêr lâns kom, sei er: "Ik ha wolris twa boppe op elkoar sjoen, mar noch noait trije."
Doe woarde dy ûnderste sa binaud, dat hy sprong der ûnder wei en doe plofte de oare del.
Se naeiden beide hurd út.

Beschrijving

Reade Kees en Gjert wilden iemand aan het schrikken maken. Diegene moest langs de kerk. Kees en Gjert gingen toen boven op elkaar staan met een wit laken om zich heen. De passant zei: ik heb wel eens twee op elkaar zien staan, maar nooit drie. De onderste schrok en rende weg, waardoor de andere bangmaker op de grond viel. Ze gingen er snel vandoor.

Spookspelen: twee witten met een zwarte erop

Reade Kees    Reade Kees