Een sage (mondeling), woensdag 21 maart 1973

Hoofdtekst

Binne Vogeltsje wie hjir froeger de tsjoenster. Der wenne in jonge yn Drachten, dy wie net goed. Se seinen, Binne Vogeltsje hie him bitsjoend. Der wie mar ien dy't him geneze koe, dat wie de tsjoenster sels. Doe gongen se mei de jonge syn wetter nei Vogeltsje ta. "Ik sjoch it wol," sei se, "de jonge hat in salamander meinom. Dêrtroch koed er sa hurd rinne."

Onderwerp

SINSAG 0587 - Hexe zaubert Tier (Kröte, Hermelin) in den Leib eines Menschen.    SINSAG 0587 - Hexe zaubert Tier (Kröte, Hermelin) in den Leib eines Menschen.

Beschrijving

In Drachten woonde een jongen, die niet helemaal goed was, en die betoverd was door Binne Vogeltsje. De enige manier om hem te genezen was door de tovenaar zelf. Die onderzocht zijn urine en zei toen dat de jongen een salamander had meegenomen en dat hij daarom zo hard kon rennen.

Hexe zaubert Tier in den Leib eindes Menschen.

Binne Vogeltsje    Binne Vogeltsje