Een mop (mondeling), donderdag 21 juni 1973

Hoofdtekst

Der wie in boer, dy hie in arbeider. De boer sei moarns oars neat tsjin 'e arbeider as 'moarn'. Net in inkel wurd. Hy hiet de arbeider fierder allinne mar elke dei it wurk.
Mar op in moarn doe kaem de arbeider mei in nije fyts op it wurk. Doe sei de boer: "Moarn. hast in nije fyts krige?"
"Ja", sei de arbeider.
Mar de oare moarns bleau de arbeider wei. En de deis dêroan ek. En de hiele wike. De freeds dêroan trof de boer de arbeider yn 'e stêd op 'e merk.
"Hwer bistû bleaun?" frege de boer.
Doe sei de arbeider: "Ik kom by dy net wer. Dû hast altyd sa'n geseur oer dy nije fyts."

Beschrijving

Een boer begroet zijn arbeider elke dag met 'morgen'. Op een dag komt de arbeider met een nieuwe fiets, waarop de boer vraagt of hij een nieuwe fiets heeft. De arbeider blijft vanaf de volgende dag weg. Als ze elkaar weer tegen komen blijkt dat de arbeider weggebleven is omdat de boer altijd zo zeurde over de nieuwe fiets.

Collectie Jaarsma, verslag 1034, verhaal 10 (Archief Meertens Instituut)