Een sage (mondeling), donderdag 21 maart 1974

Hoofdtekst

Yn 't selde âlde hûs achter Jehannes Meerstra hat myn man ris hwat fremds bileefd. Ik lei to sliepen, myn man wie wekker. Ien fan ús bern slepte yn 'e krêbbe op 't fuottenein.
Myn man Klaes lei wekker. Doe kom der midden yn 'e nacht oer de keamer in bot fjûr oan. 't Wie in klobbe fjûr, sa great as in treppot. Dy klobbe fjûr gong by 't bêdsket op. Doe soe dy klobbe fjûr oer de kant fan 'e krêbbe hinne, dêr't ús jonge yn to sliepen lei.
Mar doe't it op 'e helte wie, doe sprong myn man oerein. Hy lei foar. Doe sprong er nei 't fjûr ta. Hy soe 't pakke, mar - doe wie 't der net mear.
De oare deis ha wy 't bêd fan 'e krêbbe leech helle, dêr't ús jonkje yn lei, mar dêr siet neat yn.
Letter ha wy noait wer hwat bûtendoar heard.
Fan tofoaren wie dat altyd it gefal.

Beschrijving

Man ziet 's nachts een stuk vuur bij het bedschot op gaan, in de richting van de kribbe waar een kind in ligt. Als de man het vuur wil pakken is het verdwenen.

Collectie Jaarsma, verslag 1087, verhaal 29 (Archief Meertens Instituut)

Jehannes Meerstra    Jehannes Meerstra