Een mop (internet), dinsdag 22 april 2003

Hoofdtekst

Saddam en zijn chauffeur zijn op de vlucht en rijden met een noodgang Bagdad uit. In een klein boerendorpje verderop steekt een zwijn over en de wagen met Saddam knalt er frontaal bovenop. Helaas overleefde het dier het niet en Saddam besluit dat de chauffeur het maar even netjes moet gaan melden bij de boerderij die daar staat. Saddam ziet zijn chauffeur aanbellen, hij wordt het huis ingetrokken. Hij wordt erg ongerust, vooral omdat de man niet meer terug komt. Pas uren later gaat de deur open en komt de chauffeur naar buiten: waggelend, met een bijna lege fles whisky, een enorme sigaar in zijn hoofd en nog maar half aangekleed.
"Wat hebben ze met jou uitgehaald?" vraagt Saddam vertwijfeld.
"Ik snap er helemaal niks van," antwoordt de chauffeur. "Ik belde aan, ik word naar binnen getrokken, er wordt me een fles drank in de hand gedrukt, ik krijg een enorme sigaar aangeboden, en de oudste dochter nam me mee naar boven om me op een onvergetelijke manier te verwennen."
"Maar wat heb je dan gezegd, toen je aanbelde?" vraagt Saddam.
"Nou gewoon..." antwoordt de chauffeur, "ik heb gezegd: Hallo, ik ben de chauffeur van Saddam en ik heb het zwijn doodgereden."

TM 8050 - Oorlog in de Golf    TM 8050 - Oorlog in de Golf

Beschrijving

Saddam en zijn chauffeur vluchten uit Bagdad maar rijden onderweg een zwijn dood. Als de chauffeur dat aan de boer gaat melden, wordt hij uitgebreid gefêteerd. Hij zegt namelijk: ik ben de chauffeur van Saddam en ik heb het zwijn doodgereden.

Op 22 april 2003 aangetroffen
Oorlog in de Golf