Een mop (internet), zondag 11 november 2001

Salaam Suleika, lieve vrouw.

Ikke niet meer werk in bouw. Veel mensen hier zak gekregen. Geld is op voor bouw van wegen. Jij niet denken och wat erg, tegenopzien als een berg. Geluk mij niet verlaten; jou Ali met GAK gaan praten. Zij zeggen ikke rustig houwen, centen krijgen zonder bouwen.

Hier zijn echt luilekkerland. Ik krijg geld niks aan de hand. Hier zijn werkelijk niks loos, alleen 750000 werkeloos. Ik kijken altijd beetje stug. Zeggen ikke pijn in rug. Nu brengt Hollandse PTT elke week veel centjes mee.

Geld hier niet minderen. Je krijgt hier ook veel geld voor kinderen. Zijn er kinderen bijgekomen? Niet erg, Suleika, zijn al tien. Zij geloven hier zonder zien. Suleika jij niet geloven. Kinderbijslag vliegt naar boven. Dan gaat ook nog door Den Haag, de belasting erg omlaag.

Ikke nu weten waar geld hier zit. Vragen gauw om nieuw gebit. En ook nog als ik wil, ikke krijgen nieuwe bril. Breng een extra voor jou mee, wordt toch betaald door WW. Oma ook kom naar Nederlanden. Krijgen vast ook nieuwe tanden. Zij brengen veel oudjes mee. Krijgen hier allemaal AOW.

Hier in holland jij staan paf. Krijgen geld van wieg tot graf. Ikke mooi huis, ben tevree, met gas, licht en doortrekplee. Kosten ons maar een paar knaken, rest betaald door sociale zaken.

Hou eenzaamheid nog effe uit, kom naar huis met rijke buit. Ikke dan weer bij jou thuis, bouwen groot huis. Wij samen met buren, huis aan hollandse touristen verhuren. Regering blijft hier voor ons knokken. Buitenlanders worden voorgetrokken. Ikke nog een jaar hier pot verteren. Dan allemaal krijg kolere. Jij groeten geven aan familie en zeggen Ali geschreven.

Uit holland, mooiste land der welt. Waar met niks doen, ik krijg veel geld. Holland haast failliet, maar voor Ali geeft dat niet. Hollanders betalen meest; als ik komt thuis geven groot feest

Ali

Beschrijving

In een kromme Nederlandse brief op rijm schrijft een Marokkaan in Nederland een brief aan zijn vrouw, dat Nederland een Luilekkerland is: je hoeft niet te werken, maar krijgt wel geld en voorzieningen.

Suleika    Suleika

GAK    GAK