ZEEUW176 - Toovenaars.

Toovenaars.

Op een hofstee van het gehucht het Zwaantje, bij Terneuzen, ging het maar raar toe.
Eens toen man en vrouw in de bedstee lagen, kwam er een groote zwarte kat, die hun kleeren van den stoel trok. Daarna ging de wieg van het kind altijd maar heen en weer, en de gordijnen van de bedstee schoven open en toe.
Op een anderen keer stond er 's morgens een vreemd kalf voor de deur aan een boom gebonden.
't Was heel vroeg in den morgen toen de knecht, die de paarden had gevoederd zijn baas riep... toen die buiten kwam, liep de wei vol konijnen, je kon er geen voet verzetten.
Een wachtmeester van de marechaussees, die de zwarte kunst kende, heeft hen er eindelijk van afgeholpen. Later vertelde hij wie het hen geleverd had; — een Hollandsche vlaskoopman, waarmee ze eens getwist hadden.

Onderwerp

SINSAG 0668 - Zauberer zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Kühe, Reiter usw., um den Weg zu sperren.    SINSAG 0668 - Zauberer zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Kühe, Reiter usw., um den Weg zu sperren.

Beschrijving

Op een boerderij gebeuren vreemde dingen: een kat trok de kleren van de stoel, de wieg slingerde heen en weer, de gordijnen schoven open en dicht en op een keer liep de wei vol met konijnen, zodat je geen voet kon verzetten. Een wachtmeester van de marechaussee hielp hen er vanaf en zei dat een Hollandse vlaskoopman, met wie ze ruzie hadden, het gedaan had.

J.R.W. en M. Sinninghe: Zeeuwsch sagenboek. Zutphen 1933, p. 151-152

Zauberer zaubert den Weg voll Kaninchen, weisse Katzen, Kühe, Reiter usw., um den Weg zu sperren.