Registratie zal enige tijd duren. Deze functie is in ontwikkeling.

CBOEK470

Een sage (brief), 1892

Hoofdtekst

In de Flishoek of Vlishoek onder Holten kwam elken middag geregeld een groote zwarte kat over de achterdeur en ging dan naar de keuken bij het vuur zitten. Dat verveelde ten laatste deze menschen en daar ze wisten, dat zich daar in de buurt een tooverheks bevond, zouden ze haar die familiariteit eens afleeren. Den anderen middag kwam den kat op den gewonen tijd terug en ging weêr op haar gewone plaats zitten. De vrouw had juist een pan met kokende olie te vuur en gooide nu daarmee de kat in den nek. De buurvrouw liep den volgenden dag met een witte doek om, want zij had de nek verbrand.

Onderwerp

SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.    SINSAG 0640 - Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.   

Beschrijving

In de Vlishoek kwam elke middag een grote zwarte kat over de achterdeur en ging dan naar de keuken bij het vuur zitten. Dat begon te vervelen en daar ze wisten, dat zich daar in de buurt een toverheks bevond, zouden ze haar die familiariteit eens afleren. De volgende middag kwam de kat weer. De vrouw had juist een pan met kokende olie op het vuur en gooide de kat de olie in de nek. De buurvrouw liep de volgende dag met een witte doek om, want zij had de nek verbrand.

Bron

Collectie Boekenoogen (archief Meertens Instituut)

Commentaar

1892
Hexentier verwundet: Frau zeigt am folgenden Tag Malzeichen.

Naam Locatie in Tekst

Vlishoek    Vlishoek   

Holten    Holten   

Overijssel    Overijssel   

Flishoek    Flishoek   

Datum Invoer

2013-03-01 14:46:22