SdeVos33

Een personal narrative (mondeling),

Hoofdtekst

Jao dat 't nou zo hard waaide, ik weet niet. Ik was 's saeterus 's middes was ik nog nae m'n dochter gegaon. Die weunt taer v'rbij de kerk hee. Nou jao, 't ging wel hard waaie, ik was op te fiets. Nou jao toen komp t'r schôôñvaoder thuis want taer weunde ze ok taerbij, in dat zellufde huis en die zeet : 'Nou jij kin wel hier blijve en anders maggie wel gauw weg gaon want 't waoter is al zo hoog op Slierecht en de dijke staon op prijkel. Ik zee : 'Nou, jao, ik sel maor gaon' dus ik ging weg, mit te fiets en ik doch 'nou 't waait toch wel hard hoor'. En die wind hoorde je zo giere hee, deur die lijne van die lichtpaole hee, dat hoorde ik anders nooit hee. Maor affijn ik kwam an 't durp mar jao ik ging d'r toch af want d'r ginge toch zoveul panne van die daoke. Ik zeg : 'Nou, ik gaot t'r toch eve af hee' dus ik ging daer in de gááñg staon, daer bij de mense zo mar jao, toen was 't weer wat over dat gerekel mit tie panne dus ik stap weer op de fiets dus ik weer weg hee. Mar toen kwam ik daer in een bocht en ik zee 'HEEHEEHEE !!' en een rukwind hee nou ik wier geweun effentjies, je kin wel 's wegwaaie hee maor ik wier geweun effetjies opgenome. Ik zeg 'Wat nou !' hee 'Wat nou !' en ik drukt op m'n stuur hee en ik sting weer op de grond, wonderlijk was dat hee.

Beschrijving

Vrouw verhaalt over wat er haar gebeurde de middag voor de waternoodsramp. Ze kwam van bezoek bij haar dochter in Sliedrecht en op de terugweg werd ze even 'opgenomen' in de lucht, ze zweefde als het ware.

Mondelinge optekening, bandopname

Verhaal speelt zich af tijdens de dag van de waternoodsramp, tussen Wijngaarden en Sliedrecht.