Een mop (boek), derde kwart 17e eeuw

Hoofdtekst

Eenige soldaeten van Tarentum hadden over het avondmael veel vuyle dingen tegen Pyrrhus uytgebraeckt. De saeck quam voor den koning, en dese maets moesten alle verschijnen. Als sij nu sagen dat de saeck noch ontkent noch beweert kost werden, en sij daerover aengesproken wierden, seyde een van haer: 'Jae, heer koning, het is waer en wij souden noch al vrij wat argers geseyt hebben, soo de fles ons niet begeven hadde.' Door welcke excuuse op de wijn sij alle haer pardon kregen.

Beschrijving

Een paar soldaten hadden zich negatief uitgelaten over koning Pyrrhus, waardoor zij voor moesten komen. Om er onderuit te komen gaven ze de schuld aan de wijn, waarmee ze konden wegkomen.

Derde kwart zeventiende eeuw

Pyrrhus    Pyrrhus