Een mop (boek), derde kwart 17e eeuw

Hoofdtekst

Seker edelman reysde met sijn schoonvader nae den bischop van Spier. Onderwegen wierden sij, door gebreck van beddens, gedwongen om saemen te slaepen. [doorgehaald: 'Des nachts springt de soon de vader op 't lijf in groote furie en begint hem braef te caresseren. R. 'Wat donders begint gij? Om daervan vrij te zijn heb ik u mijn dochter gegeven.']

Beschrijving

Een schoonvader en schoonzoon waren samen op reis. 's Nachts moesten ze door gebrek aan bedden samen slapen. De schoonzoon sprong toen bovenop de schoonvader en begon enthousiast aan hem te zitten. De schoonvader protesteerde, hij had hem juist om hiervan verlost te zijn zijn dochter gegeven.

Derde kwart zeventiende eeuw

Spier    Spier