Een broodjeaapverhaal (e-mail), vrijdag 07 mei 2004

Hoofdtekst

Nog een aanwijzing voor de rol die groepsverkrachting in de collectieve fantasie van Nederlanders is gaan spelen: er is in 2003 nog een sage verschenen waarin dat een rol speelt. Uit het forum van Amazigh.nl, 3 nov. 2003:
"6 marokkanen en 2 antillianen in amsterdam oost hebben een meisje verkracht. Ze hebben een zak over haar kop gedaan. Toen ze die zak er afhaalden bleek het een zus van een van die uitschotten te zijn. Die gast schoot iedereen dood inclusief zijn zus en uiteindelijk zichzelf."
Ik vond op het net nog een versie, zonder verwijzing naar allochtone daders. Frappant, niet? Ik kende het verhaal over de jongen die per abuis zijn eigen zus verkracht wel uit Amerikaanse bronnen, maar ik was het in Nederland nog niet eerder tegengekomen. Sowieso ken ik van voor 2003 geen Nederlandse sagen waarin groepsverkrachting een rol speelt, al zou je de succesvolle spermasaussage kunnen opvatten als een verhaal over een indirecte groepsverkrachting.
(Per email ontvangen op 7 mei 2004 vanuit Leiden)

Beschrijving

Allochtone jongens vergrijpen zich aan een meisje, dat ze eerst een zak over haar hoofd doen. Na de groepsverkrachting blijkt dat het meisje de zus is van één van de jongens. Hierop schiet de jongen de andere verkrachters dood, vervolgens zijn zus, en uiteindelijk pleegt hij zelfmoord.

Per email ontvangen op 7 mei 2004 vanuit Leiden

Nederlanders    Nederlanders