DVHN0001 - De mystiek van een grensriviertje : volksverhalen en legendes rond de Reest gevat in buitentoneel en een wandeling met mp3 : streekverhalen

Een broodjeaapverhaal (krant), vrijdag 08 juni 2007

[...] het verhaal van een familie in De Wijk die correspondeerde met een oom in Nieuw-Zeeland. Deze oom kon goed koken en stuurde geregeld recepten. Op een gegeven moment kwam er een pakje, maar zat er geen brief bij. De familie dacht dat het kruiden waren en besloot er soep van te maken. Een paar weken later kwam er een brief met de mededeling dat de oom was overleden en dat zijn as was opgestuurd om te worden verstrooid in het Reestdal.

Onderwerp

VDK 1339J* - As van gecremeerde voor specerijen aangezien    VDK 1339J* - As van gecremeerde voor specerijen aangezien

ATU 1339G    ATU 1339G

BRUN 03155 - The Accidental Cannibals    BRUN 03155 - The Accidental Cannibals

Beschrijving

Een familie in De Wijk (gem. de Wolden) ontvangt een pakje zonder begeleidende brief. De familie denkt dat het kruiden zijn en maakt er soep van. Een aantal weken later komt er een brief met de mededeling dat hun oom is overleden en dat zijn as eerder was opgestuurd om te worden verstrooid in het Reestdal.

In: Dagblad van het Noorden (ed. Drenthe), vrijdag 8 juni 2007, p [...]

[geen kloekkenummer aanwezig; geplaatst onder Ruinerwolde]