THM00328 - Broodje aap? Salade met kikkerbilletjes

Een broodjeaapverhaal (e-mail), woensdag 07 juni 2006

Broodje aap? Salade met kikkerbilletjes

Toch niet alle verhalen over onsmakelijkheden in voedsel lijken flauwekul te zijn... Dit weekend hoorde ik erover. Onderstaand artikel is uit het AD, maar het heeft in meer kranten gestaan.

Groeten,
Freek

Zwarte kikker in salade
Door ANNEMIEKE HARTMAN
DEN HAAG - Ze had juíst een salade genomen omdat ze eerder op de dag al een vette hap had gehad.
Astrid Roek. Foto George Verberne
Maar halverwege haar bak salade met cherrytomaatjes bij de Burger King op Den Haag Centraal verging de 23-jarige Astrid Roek donderdagavond alle eetlust toen ze een grote kikker tussen de slablaadjes zag bewegen.
,,Ik ben opgestaan en heb de hele zaak bij elkaar gegild,’’ vertelt de Amsterdamse co-assistente. ,,Het was een fors zwart beest, een kikker of een pad,’’ beschrijft ze. ,,Walgelijk! Dat beest heeft waarschijnlijk gepoept in het eten dat ik daarvoor heb opgegeten. De bedrijfsleider kwam erbij en nam de salade mee naar de keuken. Hij bood zijn excuses aan, gaf me het geld terug en vertelde dat deze salades voorverpakt worden aangeleverd. Hij vertelde dat ze hiervan wel vaker hadden gehoord maar dat dit de eerste keer was dat ze met eigen ogen een beest in de salade hebben gezien.’’ Twee jaar geleden is eens een dode kikker gevonden in een Burger King-salade.
Astrid heeft een klacht ingediend bij de Voedsel en Waren Autoriteit.
De filiaalhouder van de Burger King heeft de kikker gezien, bevestigt een woordvoerder. De fastfoodketen heeft de zaak in onderzoek.
(Op 7 juni 2006 per email toegezonden vanuit Amsterdam)

BRUN 02700 - Ethnic Restaurant Stories    BRUN 02700 - Ethnic Restaurant Stories

Beschrijving

Tijdens het eten bij Burger King treft een meisje een grote zwarte en levende kikker in haar salade aan.

Op 7 juni 2006 per email toegezonden vanuit Amsterdam

Zie onder Beeld voor een plaatje.