RKOMA105 - Ontvoerd!!!!

Een broodjeaapverhaal (internet), vrijdag 30 juni 2006

Ontvoerd!!!!
Gisteravond rond een uur of elf keerden mijn ouders terug van een slaagfeestje van mijn neef (gefeliciteerd Kees!!!!)…
Mijn moeder lokte mij naar beneden met een smeuïg: ‘Veer, wil je een heel bizar verhaal horen?’
Ik ben dol op bizarre verhalen, hoe gekker, hoe beter.
Dus ze begon:
‘Een kennis van iemand die ook op het feestje was, was chauffeur van een busje dat verstandelijk gehandicapten vervoerde. Op een dag (Ja, ja, deze gebeurtenis heeft echt plaatsgevonden) gingen ze naar Blijdorp, de dierentuin.
Allemaal leuk en aardig, ze hadden daar een hele tijd met de begeleiders rondgestruind en gingen weer op weg naar huis.
Tijdens de weg terug begon het een beetje te stinken in de bus. Na een tijdje bleef het niet bij een beetje, het stonk de pan uit.
Een van de begeleiders bedacht dat iemand waarschijnlijk iets in zijn broek had gedaan en kwam er al snel achter waar de geur vandaan kwam. Een van de deelnemers van dit uitje stonk heel erg. Thuisgekomen werd diegene gelijk naar de douche ontboden (hij was een van degenen die zelfstandig mocht douchen). Na een half uur vonden ze toch wel dat hij erg lang stond te douchen. Na drie kwartier besloten ze toch maar eens polshoogte te nemen…
De man stond in de douche, met een pinguïn!!!!!
De begeleiders moesten eerst drie keer kijken voor ze het geloofden.
De man had een speelkameraadje meegenomen uit de dierentuin, in zijn rugzak.
Vandaar natuurlijk die stank in de bus.
De begeleiders besloten Blijdorp te bellen, die vast en zeker de pinguïn terug zouden willen hebben. In Blijdorp geloofden ze het verhaal echter niet, ze hadden de beesten waarschijnlijk nog niet geteld!
Vervolgens hebben de begeleiders besloten de politie maar te bellen, die kwam polshoogte nemen en heeft Blijdorp gebeld dat er toch echt een pinguïn ontvoerd was!
De pinguïn werd snel terug gebracht naar Blijdorp en verenigd met zijn vriendjes en vriendinnetjes.
Nu denken jullie waarschijnlijk dat dit een broodje Aap verhaal is, maar dat is dus echt niet zo!!!! Het verhaal komt van een zeer betrouwbaar persoon en als je wel eens in Blijdorp bent geweest, weet je dat de pinguïns niet veel bescherming van hekken hebben.
Ik vond dit een zeer grappig verhaal en heb smakelijk gelachen bij het horen ervan. Ik zag het al voor me.
De ontvoerder zal enorm veel lol hebben gehad bij het idee dat hij in de bus zat met een pinguïn in zijn rugtas.
Mij rest alleen nog te zeggen: Don’t try this at home, ik heb jullie niet op ideeën willen brengen bij het melden van deze grappige gebeurtenis….

Geplaatst door vera de mol om 12:05 | Permanente link | Reacties (2) |

Reageer
reactie:
Geplaatst door: Roodhaar | 26 juli 2006 om 9:38
Het is dus wel degelijk een broodje aap verhaal.
Vrienden van ons uit Belgie vertelden vorige week precies hetzelfde verhaal, ook een kennis die dat echt had mee gemaakt. De pinguin was mee genomen uit de Zoo in Antwerpen.
Gisteren vertelde ik het aan mijn nichtje en die had het verhaal ook al gehoord, ging alleen over een andere dierentuin en het was een iets andere uitvoering, maar ook een kennis van een kennis.
Het leek zo mooi, maar blijkt dus toch echt niet waar te zijn.
Gelukkig maar voor die pinguin!

TM 6056 - De pinguïn-napper    TM 6056 - De pinguïn-napper

Beschrijving

Verstandelijk gehandicapte man neemt na een bezoek aan een dierentuin een pinguin mee naar huis. Verteller beschouwt het verhaal als waar, maar uit een reactie blijkt dat het verhaal ook in België de ronde doet.

De pinguïn-napper

Kees    Kees