RKOMA152 - Phone Slapping is HOAX!

Een broodjeaapverhaal (internet), september 2006

Phone Slapping is HOAX!
Dit artikel valt onder de categorie : Nieuws

De hele maatschappij staat op zijn kop, want vorige week doken er ineens een paar filmpjes op van een paar jongeren die het ouderwetse Happy Slappen hebben omgedoopt tot het nieuwerwetse Phone Slappen. Er werd schande van gesproken op het internet, in flutkrantje de Metro en ook de campingzender SBS6 besteedde er gisterenavond aandacht aan in het programma Hart van Nederland. Helaas moeten wij alle moraalridders teleurstellen die hun zegje al klaar hadden over de jeugd van tegenwoordig, want het is EEN GROTE HOAX! Kijk maar eens even hoe onze Phoneslapper zelf het slachtoffer wordt van een Phoneslap. Wie zit er achter de Hoax? Ja daar hebben we ook een antwoord op! Vergeet zeker niet om even te kijken naar de commercial die vanaf vanavond ook op de televisie te zien zal zijn. Inderdaad, dezelfde toko als van de lullige kaartjes die je in het cafe kunt scoren.

Beschrijving

Volgens de verhalen duiken er internetfilmpjes op van jongeren die mobiele telefoon uit de handen van voorbijgangers rukken en deze vervolgens op de grond kapot gooien. Het 'Phone Slappen' zou een variant zijn op het oudere 'Happy Slappen'. De media vertelt het verhaal als waarheid, maar het blijkt een reclamestunt te zijn.

september 2006[?]
Bij happy slapping wordt een willekeurige persoon door een groepje, meestal jongeren, in elkaar geslagen. Deze actie wordt op een videocamera, meestal een mobiele telefooncamera, vastgelegd. De beelden verschijnen vervolgens op internet.

SBS6    SBS6

Phone Slappen    Phone Slappen