FAB067 - Samsonite

Een mop (mondeling), maandag 25 september 2006

Hoofdtekst

Een echtpaar uit Groningen gaat op vakantie. Ze hebben alleen nog geen koffers. Zegt de man tegen zijn vrouw: 'Zou jij morgen even twee koffers op willen halen na je werk, want ik heb daar eigenlijk geen tijd meer voor.' De vrouw belooft dat zij het zal doen.
De volgende dag komt de vrouw echter met lege handen thuis. 'Waarom heb je de koffers niet gehaald?' vraagt de man. 'Nou', zegt de vrouw, 'ik kwam bij de winkel waar ze koffers verkopen en toen hing er een groot bord voor de winkel met de tekst: 'Samsonite'.

(Uitleg: 'Ze hebben ze niet' is in Gronings dialect: 'Ze hèn ze nite' wat klinkt als Samsonite)

Samsonite    Samsonite