Een sage (mondeling), maandag 11 maart 1963

Hoofdtekst

Veur 'n poar joar lag hier 'n schip veur 't huus. Schipper kennen wie best. Hai heft zien tweide vrou. Mor hai vertelde ons den:“Mien eerste vrou kom aalgedurig weer. Zai heft 'n kaddegeest.” In gedaante van 'n kadde kwam ze weer bie hom.
't Gebeurde den ook wel, dat wie 'n kadde over 't plaanke bie him op schip lopen zagen. Den zeden wie:“Kiek, Geesie is d'r ook weer.”
Schipper brocht 't daier maistieds doadelk weer noar walle. De man mainde eerlijk, wat 'e zee.

SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.    SINSAG 0450 - Andere Tote spuken.

Beschrijving

De schipper van het schip voor ons huis was voor de tweede keer getrouwd. Hij vertelde dat zijn eerste vrouw regelmatig terugkwam en dat ze een kattengeest had. Als wij de kat op de loopplank zagen zeiden we dat Geesie ook weer terug was. De schipper zette het dier meestal meteen terug op de wal. Hij geloofde werkelijk wat hij zei.

Andere Tote spuken

Geesie    Geesie