WEV010005 - Stil stoan loatn

Een sage (mondeling), dinsdag 08 juni 1965

Stil stoan loatn
Joa, dat können dai wat lu ook. Tenminste, zo wur verteld en wie leufden dat, ook nog dou we al wazzen warn. Oal Jansn luit joe dan stil stoan. Appels steeln was ja de gewoonste zoak van de wereld, dat was glad n vermoak as jongkeerl. Man bie Jansn wur nooit stooln. "Pas op, hai lat joe stoan", zeden wie dan.
Vrouger bakten de mensn zölf brood in n grode oovnd, dai op boetn stön; dr wurn broden in bakt van 24 pond. As kwoajong gungen wie door s oavends netuurlijk ook wol bie en sneden dr n poar plakn of.
Bie oal Jansn gebeurde dat nich. "Hai hef ze bezet", was t gezegde en d oale har gain last van opschootn bungels.

SINSAG 0666 - Zauberer bannt an den Ort.    SINSAG 0666 - Zauberer bannt an den Ort.

Beschrijving

Sommige mensen konden iemand vastzetten. Jansen kon dat ook, daarom stalen we als jongens nooit appels bij hem en kwamen we niet aan het brood dat in zijn bakhuis stond.

Zauberer bannt an den Ort

Jansn    Jansn