Een sage (mondeling), zaterdag 26 juni 1965

Bezetn.
t Gebeurde es n moal dat er in Barnflair vochtn was. Dat kwam in mien tied veul veur, benoam mit kaarmse. Ain jong har n poar fikse messteekn oploopm en blödde slim. Mien voader gauw noar H. in de Moatn, dat dai hum bezetn zol. Dou mien voar bie de oale in hoes kwam, zee dai: "Wees moar rustig, ik zal wol mit goan, moar t bluiden is al over."
Dat was ook zo. Dai man kun op n ofstand de mensn al helpn. Ik heb ook wol es zeerte had aan n bain en bin deur n bezetter geneezn. Hai prevelde der wat bie, woor ik niks van verstun. Moar t is zo: deur de gebeedn van dai lu worn de boze geestn verdreevn. Zo mou je dat bekiekn.

TM 4302 - Volksgeneeskunde    TM 4302 - Volksgeneeskunde

Beschrijving

Voor een jongen die na een messteek erg bloedde ging mijn vader naar een bezetter. Die kon op afstand mensen helpen. Dat was inderdaad het geval. Verteller is eens door een bezetter aan een zeer been geholpen. Hij prevelde iets onverstaanbaars. Door de gebeden worden de boze geesten verdreven.

Volksgeneeskunde

Moatn    Moatn