Een sage (mondeling), zaterdag 03 juli 1965

Hoofdtekst

Ja jong, dr gebeurden vrouger meer gekke dingen, hoast nait te leuven. Doar hadden wie zo'n Derk Gap, dei bekend ston dat e heksn kon. Wilm Snieders har vreselk last van dei keerl. Wilm was lutje knecht bie de boer en sluip mit grode knecht in de snikke (slaaphokje op de deel, F.W.). s Nachts kwam Derk en gung Wilm op de haals zitn. Den kreeg d jong nachtmerrie en was slim benauwd.
Grode knecht zee toun: "Loat mie moar n keer veuraan lign". Dat gebeurt. s Nachts heurden ze wat aanschoevn komen, moar zain ja niks. As t geluud stomper bie is nemp grode knecht t mes en gef t n poar mepm biezied. Ander dag lop Derk Gap mit n snee over de smoele. t Verhoal is mie deur mien voar verteld.

SINSAG 0623 - Der geweihte Schuss    SINSAG 0623 - Der geweihte Schuss

Beschrijving

Boerenknecht heeft veel last van een man die kan heksen. Hij gaat 's nachts op de hals van de knecht zitten, waardoor die een nachtmerrie krijgt. De andere knecht gaat op een nacht vooraan liggen, en met een mes in het rond zwaaien als het geluid dichtbij is. De volgende dag heeft de man die kan heksen een snijwond in zijn gezicht.

Der geweihte Schuss

Derk Gap    Derk Gap