Een sage (mondeling), maandag 02 augustus 1965

Hoofdtekst

Heksn en duvels: Door leufden mien olle lu nich aan en ik eevnmin. Ik heb er wol verhoaln over heurd van andern.
Zo verteln ze van oal Bos. Dai har n bult appelboomn. Voak stooln de kwoajongs hum wat of. Net zo laank, dou greep hai t geweer en schoot deur de boom. En wat vloog tou de boom oet? n Hekse. Bos har heur dudelk de lucht in goan zain.
De jongs dr ja vandeur. Underweg komp dr n stem van under de stroatstainen vot: “Ik zal joe leern de appels te steeln.”
Mout de stem van de duvel west weezn. Zo zeden de mensn teminste.
t Appels steeln was dou ofloopn.

Beschrijving

Man die op een boom schiet om jongens die appels stelen te verdrijven, ziet een heks de lucht in gaan. Op hun vlucht horen ze een stem van onder de straatstenen zeggen dat hij ze leren appels te stelen. Het moet de duivel geweest zijn.

Andere Begegnungen mit dem Teufel

Bos    Bos