Een sage (mondeling), zaterdag 25 mei 1963

Veurloop
Oabram zag nog meer. Wazzen es n poar jongelu, dei zoln troun-n. Toun de haile boudel veurmekoar was, woln ze de meubels koopn in Winschootn. t Wicht gung dr op of en de jong zol den in Winschootn bie heur koom-m. Hai bedocht zuk en verdronk zuk in n wieke.
Moar, en hier gait mie t om, oal Oabram har al joarn van te veurn zegd:“Doar gunders bie de wieke gebeurt nog es n keer wat. Ik zai dr mensn deur t veld trekn; langs dei loane goan ze en koom-m bie dei boerderij oet. Misschain verdrinkt dr wel aine. Ik zai ook, dat ze n lichie bie zuk hebben.”
En net zo is t gebeurd. Bie oavend hebben ze de jong langs t zulfde pad van de wieke noar hoes brocht.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Van een aanstaand bruidspaar dat meubels gaat kopen gaat het meisje vast op weg. De jongen bedenkt zich en verdrinkt zich in een wijk. Man heeft al tevoren gezegd dat bij de wijk iets zal gebeuren. Hij ziet mensen met een lichtje door het veld trekken langs een bepaalde laan die bij een boerderij uitkomt. 's Avonds is de jongen langs hetzelfde pad langs de wijk naar huis gebracht.

Andere Todesvorzeichen

Oabram    Oabram