Een sage (mondeling), donderdag 03 maart 1966

Hoofdtekst

Mien voar kun verschaiden lu dei kwaod zain konnen. Dat wazzen nait altied olle mensn heur. Zo was dr n vent dei teegn zien oal heer zee: Ik zai ain grafgroaver op t kerkhof mit n rode hemdrok aan. Zien voader zee: Bist gek jong, moakst die zulf wat wies. Moar t kwam wel uut heur.
Op n oavend heurt deizulfde jong – zai zitn biemekoar in huus – ain woagn aankomen. Dei ridt bie heur teegn t huus hen en den heurt hai hom weer vot goan. Zai goat noar boetn om es te kiekn, moar dr was niks te zain.
Naitlaank noa tied staarft er n kind in dat huus. En den komp dei woagn ja; hetzulfde geluud wordt heurd en hai moakt ook dezulfde draaiende beweegn.
Verder zee hai es teegn gounend: Ik zai n poar manlu mit n kiste over n vonder goan. Aine van de kerels strompelt doar bie. Hai stait wel weer op en den goan ze weer wieder.
Volgens mien voader mout et aal zo uut komen weezn.
t Kwam ook veur dat hai n begravvenis zag. De mensn dei achter de woagn luipn kon hai ook.
't Vrumde was dat dei mensn ongeveer zo groot wazzen as lucifersstokkies.*

SINSAG 0489 - Das zweite Gesicht    SINSAG 0489 - Das zweite Gesicht

Beschrijving

Vader kent verschillende mensen die kwaad kunnen zien. Eén van die mensen ziet een grafdelver met een rood overhemd; hoort op een avond een wagen bij het huis en weer weggaan; ziet mannen een kist dragen, waarbij één van hen struikelt; ziet een begrafenis met bekenden in de rouwstoet. Opmerkelijk is dat de mensen zo groot zijn als luciferstokjes.

*Dit laatste hoorde ik voor de eerste keer, wat betreft die lijkstaties; F.W.
Das zweite Gesicht