Een mop (mondeling), donderdag 23 november 2006

Hoofdtekst

RD: Een Belg, een Duitser en een Nederlander zitten in de auto. De Belg zit achter het stuur. Hij komt een spookrijder tegen. Hij denkt: ik red dit niet. Hij draait het raampje open en hij springt eruit.
Dan een nieuwe auto gekocht. Dan zit de Duitser achter het stuur. Die is iets slimmer. Die geeft eerst die spookrijder lichtsignalen. Dat lukt niet. Dus doet 'ie de Belg maar na.
Daarna weer een nieuwe auto; zit de Nederlander d'r in. Komt 'ie ook weer een spookrijder tegen. Geeft 'ie lichtsignalen. Werkt niet. Probeert 'ie het nog een keer. Werkt ook niet. Gaat 'ie aan de kant. Spookrijder rijdt door en gaat ' ie weer de weg op.

Beschrijving

Een Belg, en Duitser en een Nederlander worden achtereenvolgens geconfronteerd met een spookrijder. Alleen de Nederlander weet adequaat te reageren.

Bron

Optekening op basisschool De Schakel te Hoogezand op 23 november 2006 (Bandopname archief Meertens Instituut)

Belg    Belg

Duitser    Duitser