Een mop (mondeling), donderdag 23 november 2006

Hoofdtekst

Ze stonden op een flatgebouw: een Nederlander, een Belg en een Duitser. De Nederlander had kaas op zijn brood. Die zei: Als ik de volgende keer weer kaas op mijn brood krijg, dan spring ik van het gebouw af. Die Belg... weet ik niet meer wat hij op zijn brood had, maar die zei dat ook. En die Duitser, die had braadworst, en die zei dat ook. Van: als ik weer hetzelfde heb, spring ik ook van de flat af. En toen was het de volgende keer en toen hadden ze allemaal weer hetzelfde. Toen stond op de begraafplaats... daar waren die vrouwen enzo. En die zeiden allemaal van... Nou ja, eentje die smeerde altijd zijn broodje zelf. [...] Hij moet eigenlijk anders verteld worden, maar ik weet het niet meer.

TM 8006 - Zelfmoord om broodbeleg    TM 8006 - Zelfmoord om broodbeleg

Beschrijving

Drie nationaliteiten staan op een flat en dreigen de volgende dag te springen als ze weer hetzelfde voor lunch meekrijgen. Bij de begrafenis blijk dat eentje altijd zelf voor zijn lunch zorgde.

Bron

Optekening op basisschool De Schakel te Hoogezand op 23 november 2006 (Bandopname archief Meertens Instituut)

Zie onder Beeld voor een foto van de verteller.
Zelfmoord om broodbeleg