Een mop (mondeling), donderdag 23 november 2006

Hoofdtekst

Een Nederlander, een Belg (alweer) en nog eentje... ik weet niet meer uit welk land die komt... die Belg en die onbekende zeggen tegen de Nederlander: durf je een baksteen naar beneden te gooien? Zegt 'ie: ja heus wel. En dan gooit 'ie die naar beneden. Dan zegt die Nederlander en die andere, die zeggen dan tegen die Belg van: Durf je... ik weet niet meer wat het was... Maar dan gooit 'ie dat gewoon naar beneden. Dan zeggen die Nederlander en die Belg tegen die onbekende: Durf je een bom naar beneden te gooien? En dan doet 'ie dat. En dan gaan ze naar beneden; zien ze een jongetje huilen. Vragen ze: Wat is er? Ik kreeg een baksteen op mijn hoofd. En dan zien ze nog een jongetje huilen. En dan vragen ze ook: Wat is er? En dan zegt 'ie van: Ik kreeg dat op mijn hoofd. Iets onbekends ofzo... Nou ja... Een ander jongetje ligt te lachen en dan vragen ze: Waarom lach je? En zegt dat jongetje van: Ik liet een scheet en toen ontplofte de Albert Heijn.

Beschrijving

Drie nationaliteiten gooien dingen naar beneden, waaronder een baksteen en een bom. Beneden huilen twee jongens: ze hebben iets op hun hoofd gekregen. De derde lacht: hij liet een scheet en toen ontplofte de Albert Heijn.

Bron

Optekening op basisschool De Schakel te Hoogezand op 23 november 2006 (Bandopname archief Meertens Instituut)

Nederlander    Nederlander

Belg    Belg