Een sage (mondeling), maandag 28 maart 1966

Stemmen
Mien voader het in zien tied stemmen heurd uut t nei knoal. Hai verwachde doorom op dat stee n ongeluk; wat oft weezn zol kon e nait zegn. Wel zee hai teegn ons: Kinder, goa door nait visn. Wie deden dat ja vanzulf den ook nait.
Nou is doar op dat stee mit visn niks veurvaln, moar wel binnen dr twei jongs verdronkn mit scheuveln.

Beschrijving

Vader hoort stemmen uit het kanaal, en verwacht dat daar een ongeluk gaat gebeuren. Hij waarschuwt zijn kinderen daar niet te gaan vissen. Op de plaats verdrinken twee schaatsende jongens.

"Hier ist die Zeit, wo ist der Mann?" Stimme aus dem Wasser: Mann ertrinkt