Een personal narrative (e-mail), donderdag 15 maart 2007

Vervolg moppen & anekdotes vanaf de Dordtse leugenbanken... Opgetekend door Bob Kattemölle

Bovenstaande totaal verbasterde zinspreuk: 'dat zet zoden aan de dijk', wordt op de Dordtse leugenbanken wat oneerbiedig gebezigd als men ergens heel content mee is. Niet zo content met zichzelf, was laatst Emile Denaayer, Belg van origine, en oud-classicificeerder (bikker, ontroester en verver) van zeeschepen. Ik vroeg hoe hij het maakte, maar toen rolde er een bloemrijke riedel uit zijn strot, waarover eenieder op de leugenbank in een spagaat tuimelde van de slappe lach.
Zijn middagbabbel was: 'Bob, schei maar uit, ik ben vanochtend van de misére al drie keer in het water gesprongen, maar ze halen me er geregeld weer uit! Dat komt doordat me vanmorgen voor de spiegel de schellekes van de ogen vielen, want daarin zag ik een getaand/gerimpelde kop van gelooid kamelenleer. Compleet met een peper & zoutkleurige zeiksnor, waarvan je met gemak een paar sokken kunt breien. Zodat ik toen pas goed in de smiezen kreeg dat de fleur eraf is. Snap je wel? Weg neuk, weg plezanterie, weg charme, voor zover ik die dan ook ooit heb bezeten. Maar tot overmaat van ramp, bleek ik hiervan zo ondersteboven te zijn geweest, dat ik met kletsnat betraande kijkers toen ook nog 'es de Sperti met de Kukident heb verwisseld. Dus jíj kunt je als weldenkend mens wel indenken dat mijn ochtenduren anders dan normaal zijn verlopen, namelijk: alsmaar schuimbekkend, waarnaast ik ook nog 'es m'n billen niet van elkaar kon trekken. Maar allez, laten we het nu maar over iets plezanters hebben, hé zunne.'

De wederwaardigheden van die dag van een man.

Ontvangen per e-mail vanuit Dordrecht.