RKOMA343 - Dordtse leugenbankverhalen

Een personal narrative (e-mail), vrijdag 16 maart 2007

Hoofdtekst

Zoals je thuis tikt, tik je nergens... Vervolg der Dordtse leugenbank(en)verhalen + enige marktstory's

Marktverhalen - vervolg: 'Ma, gaan we in paardevet gebakke koekies hale bij Pollema?' De gebroeders van der Net stonden ooit op de markt met lingerie, hun verkoop-slogan luidde, vooral ten opzichte van jonge vrouwen: 'Dames, u hebt het meeste pret in een slipje van van der Net!' Even verderop verdiende een Belg de kost met herenkleding, Jaeger-ondergoed en aanverwante artikelen. Diens verkoopbabbel luidde een ietsje degelijker: 'Koopt uw jaskes, pantalons, ondergoed en Brandweer & Politiebretels bij d'n Bels Catersels!" En Jan Stoop uit Zevenbergen, scandeerde de gansche marktdag: 'Eet míjn groente & fruit, dat houdt enge ziektes de deur uit. Arie Roos een Schevingse vishandelaar verkocht zijn negotie eveneens met een grap en een grol. Hij bood aan: haring van bekroonde ouders. met gespierde ruggen, die bij leven zowel vooruit als achteruit konden zwemmen.

Beschrijving

Marktkoopmanslogans, onder meer van een viskoopman die haring verkoopt van bekroonde ouders, met gespierde ruggen, die bij leven zowel vooruit als achteruit konden zwemmen.

Ontvangen per e-mail vanuit Dordrecht.

Pollema    Pollema