Een sage (mondeling), zaterdag 29 mei 1965

Honden. Honnegehoel verneemt ie vandoage ook nich meer veul van.
Man vrouger, wat kwam dat voak veur, dat dr n hond zat te jankn en dat er dan gauw n dode kwam. k Heb t zo voak beleefd.
Op de Ballege zag k as kwoajong n hond aankomen op n hoes of.
Ik zee al, de hoeskes wazzen n hail bult van laim optrokn.
De hond was zo wild, hai gruif goatn under de laimen mure deur en kroop zo in de keukn. Door gung e zitn te hoelen. Kwoad de e nich, man mensn können hum nich vot kriegen.
Oavend op oavend kwam t daier dr aan. As e oetjankt was, gung e weer vot. Net zo laank, dou gebeurde dr wat. Op n dag kwakde ain van de jonges van t beune of en vuil dood op dele.
De hond is dr nooit weer west. En woor kwam t ding huil heer?
Dat hebt ze loater underzöcht. Hail van de Pekel, altied zo'n 15 kilometer vot. Hou t kan, ik wait t nich, man woar is t.
Ik heb wel voaker honnen komen zain, ook wal noar de Harpel, man de leste tied is t ofloopm.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Hondengehuil hoor je tegenwoordig ook weinig. Vroeger kwam het vaak voor dat een hond zat te janken en er gauw een dode kwam. Ik heb dat vaak meegemaakt. Als jongen zag ik eens een hond die gaten door de lemen muur van een huis groef en in de keuken ging zitten janken. Hij deed niets, maar hij was niet weg te krijgen. Avond na avond kwam het dier zitten janken, en ging weg als hij uitgehuild was. Op een dag maakte iemand een dodelijke val van zolder. De hond is daarna weggebleven. Later bleek dat de hond uit Pekela kwam. Verteller heeft vaker honden zien komen, maar de laatste tijd niet meer.

Andere Todesvorzeichen

Ballege    Ballege