Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

Nou, toentertijd, als ik dan even terug mag naar die paus...dat Benedictus, de nieuwe paus, met een nieuw voorbehoedsmiddel op de markt kwam. Dat was Benen Dicht Dus.
Dan krijg je een woordspeling op de naam van de nieuwe paus.

De nieuwe paus Benedictus is met een voorbehoedsmiddel op de markt gekomen: Benen Dicht dus.

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

11 april 2007
Verteller van moppen vanaf 1985. In 2000 onder Rob van Dam vertelt de verteller moppen in het morgenprogramma 'De mop van Rob', op Radio Noord. Vroeger werden alleen op zaterdagmorgen vijf-tien moppen verteld. Tegenwoordig wordt er, vlak voor 12u, één mop verteld. De moppen worden door zes moppentappers verteld en opgenomen in een kroeg in Wagenborgen, in café Hartenhof. Eén van de moppentappers van deze Stamtafel is Job Biemel uit Wagenborgen, waar ca. honderd mensen in kunnen. Het zit altijd stampvol. Het repertoire bestaat uit nette moppen voor de radio, tot hele schuine moppen.
De verteller vertelt hier een mop, waarin hij (destijds) inging op een recent nieuwsbericht.
Zie onder 'Beeld' voor een afbeelding van de verteller.