Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

Er is iemand, die komt ook in de hemel...en dan zit-ie op een wolk. En dan drijft er een wolk voorbij, met een vent die heeft van alles uitgevreten, hartstikke lelijk. En die zit daar met een prachtige mooie vrouw op die wolk. En die drijft voorbij. Denkt e: 'Naaah, dat kan toch niet! Die heeft zoveel uigespookt in z'n leven en die wordt daar beloond, met een prachtig mooie vrouw naast zich.' Hij zegt: 'En ik, ik heb hier een verschrikkelijk lelijke vrouw naast me.' Hij zegt: 'Dat snap ik niet.' 'Nou,' zegt Petrus, 'maar dat zul [je] wel begrijpen, die met die hele mooie vrouw naast zich...d'r zijn ook vrouwen die gestraft worden.'

[lacht] Zo is eh...[lacht] kijk, weer richting de man dan...dus eh. Dat zeg ik ook, voor mij is het ook, dat ik zowel moppen vertel over vrouwen, maar ook over mannen. [...]

Beschrijving

Iemand komt in de hemel en ziet op een wolk een lelijke man voorbij drijven, die veel verkeerds heeft gedaan. Naast hem zit een prachtige vrouw. De man beklaagt zich bij Petrus, omdat hij met een lelijke vrouw op een wolk zit. Petrus antwoordt dat ook mooie vrouwen gestraft kunnen worden.

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

RK: Ruben Koman; BB: Ben Brader.