Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

En dat er een vrachtwagenchauffeur in Amsterdam rijdt en die buigt af naar rechts en die krijgt een Turk onder de vrachtwagen. En die man wordt zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. En de chauffeur die moet eerst...alle afhandelingen moeten gepleegd worden...dus [de] Turk is afgevoerd naar het ziekenhuis en hij denkt na die test 's middags van: ''k Moet toch maar even kijken hoe het met 'm is.' Dus hij meldt zich in het Wilhelminagasthuis en hij zegt: 'Goh, ik ben een chauffeur, ik heb een Turk aangereden, die is hier binnen gebracht vanmorgen...ik wil even kijken hoe het met 'm is. Dus eh, hij wordt verwezen naar de afdeling en [hij] ligt op intensive care. En hij komt daar...en allemaal toeters en bellen en slangen. En hij denkt: 'Ik moet me toch even bekend maken.' Er was verder niemand op bezoek daar, ennuh, hij gaat naast het bed staan en hij tikt zo de Turk tegen zijn gezicht en zegt: 'Ali, ik ben hier...die chauffeur die je aangereden heeft.' Dus hij slaat de ogen open en zegt: 'Slamavaai' [fonetische schrijfwijze]. Toen zei ie: 'Rustig, niet zo moeilijk, ik ben die chauffeur die je aangereden heeft.' Hij zegt: 'Slamavaai!'. En hij begint steeds benauwder te praten. Toen op een zeker moment de monitor: 'Piep, piep.' En toen was het afgelopen. Hij denkt: 'Wat nou!' En hij weg. Komt terug bij z'n vrachtwagen, gaat buiten Amsterdam even een koffie doen. Staat er ook een Turkse vrachtwagenchauffeur. Hij zegt: 'Joh, ik heb net wat beleefd. Hij zegt: 'Ik was bij een Turk in het ziekenhuis en hij lag op intensive care,' en hij zegt: 'Hij begint te schreeuwen tegen me: 'Slama[v]gaai'.' Hij zegt: 'Wat betekent dat?' Hij zegt: 'Ga van m'n zuurstoffles af!'

[lacht] Hij moet onduidelijk zijn: wat heb ik gedaan? En toch na die tijd duidelijk zijn: wat-ie gedaan heeft.

Beschrijving

Een vrachtwagenchauffeur rijdt in Amsterdam over een Turkse man, die daarna wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. De chauffeur gaat 's middags op bezoek bij de man. Aangekomen bij zijn bed zegt de Turkse man tweemaal: 'Slamavaai!' Vervolgens sterft hij. De chauffeur gaat er vandoor en vraagt aan een andere Turk wat de man heeft gezegd: 'Ga van mijn zuurstoffles af!'

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

Wilhelminagasthuis    Wilhelminagasthuis