Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

Er is een boer op het Hogeland, die heeft kippen. En op een zeker moment komt er langs die boerderij...rijdt er een man met een auto en die...loopt er een kip met drie poten naast de auto. En hij denkt: 'Wat raar, drie poten.' Maar hij rijdt 60 kilometer, en die kip loopt naast de auto. Hij gaat honderd rijden, die kip loopt nog naast de auto. Hij rijdt 140 en die kip loopt nog naast de auto. Toen denkt-ie van: 'Hee, ik moet maar eens naar de boerderij terug.' Dus hij terug, draait, de kip weer met de auto mee. Hij stopt bij de boerderij, komt de boer naar buiten...hij zegt eh: 'Is er iets?' 'Ja,' zegt-ie. 'Ik zie een kip met drie poten.' 'Ja,' zegt die boer, 'die fok ik'. Hij zegt: 'We zijn een man, vrouw en een zoon ,' hij zegt: 'en als we dan een kip slachten, hebben we drie poten.' Zegt-ie: 'Hoe smaken ze dan?' 'Wait nait,' zegt die boer, 'ik ken ze niet kriegen.' [lacht]

Beschrijving

Een man ziet bij een boerderij een kip met drie poten naast zijn auto rennen, die zelfs 140 kilometer per uur haalt. Hij gaat naar de boerderij en meldt het voorval. De boer zegt dat hij kippen met drie poten fokt: een poot voor hem, zijn zoon, en zijn vrouw. De passant vraagt hoe de kippen smaken. De boer antwoordt dat hij het niet weet. Hij kan de kippen niet te pakken krijgen.

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

Hogeland, Groningen