Een mop (mondeling), woensdag 11 april 2007

Hoofdtekst

Er was een jongen die...omdat de werkloosheid hier nogal groot is...er is iemand die is helemaal ten einde raad en die wil een kraak zetten 's nachts. En die gaat met een hele grote voorhamer gaat-ie naar een juwelierszaak in Winschoten, bij Kemkes, en die staat net de beweging te maken om het etalegeraam er uit te slaan. Ennuh, hij wil net uithalen, wordt-ie aan de kant geduwd door twee olifanten. En die gaan met de kop dwars door de etalage, alles met de slurfen opgezogen...ringen, armbanden, horloges, alles weg. En die d'r vandoor. En hij staat nog met die hamer in die zelfde houding, op hetzelfde moment komt de politie er aan. [Hij] zegt: 'Heterdaad, je bent er bij.' 'Sorry,' zegt-ie, 'maar, ongeloofwaardig,' hij zegt, 'maar, ik word aan de kant gedrukt door twee olifanten.' Zegt een van die dienders van: 'Hee, even wachten. Twee olifanten. Wat voor?' 'Hoe..wat voor?' 'Afrikaans of Indisch?' 'Ja,' zegt-ie, 'hoezo, wat is het verschil?' [Hij] zegt: 'De grootte van de oren?' [Hij] zegt: 'Dat weet ik niet, ze hadden een bivakmuts op.' [lacht]

Beschrijving

Een werkloze jongen wil een kraak zetten bij juwelier Kemkes in Winschoten. Op het moment dat hij wil slaan met zijn hamer, komen er twee olifanten, die de juwelier leeg zuigen met hun slurfen. Op hetzelfde moment komt de politie er aan. De jongen staat nog steeds met de hamer in slaghouding, maar zegt dat twee olifanten de zaak hebben leeggeroofd. Als de politie vraagt wat voor soort olifanten het waren, zegt hij dat hij dat niet kon zien. Ze hadden een bivakmuts op.

Letterlijk afschrift van mp3-opname.

Kemkes    Kemkes