Een sage (mondeling), zaterdag 19 januari 1963

Hoofdtekst

Noast ons woonde indertied vrouw Proem. Dei kon kwoad zain. ’t Mèns har d’r zölf last van. As zai wat zag, mös ze ’t huus uut en d’r noar kieken.”
Zo zag ze beveurbeld ain noar ’t zaikenhuus goan. Dat was toun nait best, want noar ’t zaikenhuus goan betaikende, dat ’t gau ofloopm was. D’r gung ais ’n jonge man noar ’t zaikenhuus moar dei kwam levend weer. De mensken zee’den toun: “Hai is ja weerkomen.”
Moar vrouw Proem zee: “Joawel, hai is weer in huus, mor hai moakt nait laank meer, want ik heb zien begravvenis al zain.”
’t Olske hed nog gliek kreegn ook.

SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.    SINSAG 0486 - Andere Todesvorzeichen.

Beschrijving

Vrouw Pruim kon kwaad zien, waar ze zelf veel last van had. Als ze wat zag moest ze het huis uit en en naar kijken. Ze zag bijvoorbeeld naar het ziekenhuis gaan. In die tijd betekende naar het ziekenhuis gaan meestal sterven. Toen een jonge man wel terugkwam zei vrouw Pruim dat hij niet lang zou leven, want ze had een begrafenis gezien. Ze kreeg gelijk.

Andere Todesvorzeichen & SINSAG 0481. Leichenzug gesehen

Proem    Proem