Een sage (mondeling), woensdag 05 juli 1967

4. Ik heb zulf ook es wat biezunders zain.
k Zat zo in huu uut t roam te kiekn en zag dat ein van de overkaande net zo biezied zet wur. Hai strompelde nait, was eevnmin wind, zodat e gain stöt van de wind in de rogge kree. Hai kwam aan de kaande van de weg te stoan en toun luip e de weg weer op en gong wieder.
Wat gebeurde toun op datzulfde oognblik? Loater wur mie dat dudlk. In Blijham kreeg n zeun van hom n oongeluk; hai kwam doorbie te dode en wur deur de stroade, woor ik inkeek noar huus brocht.
Dizze man is, as ie t goud bekiekn, ook van te veurn woarschouwd, dat er wat ophanden was.

SINSAG 0481    SINSAG 0481

Beschrijving

Verteller keek uit het raam en zag dat een man opzij gezet werd. De man liep gewoon en het was windstil. Daarna liep de man verder. Later werd me duidelijk dat op dat ogenblik zijn zoon een dodelijk ongeluk had gekregen. Hij werd door de straat waar ik naar had gekeken naar huis gebracht. Welbeschouwd is de man van te voren gewaarschuwd dat er wat zou gebeuren.

Leichenzug gesehen

Blijham    Blijham